Τι είναι


Στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΜΑΧΗ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κατανοητό στο ευρυ κοινο τι ακριβώς είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα,με ποιό τρόπο γίνεται η διάγνωση,πως καταπολεμούνται και ποιές είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω απ αυτες τις ασθένειες που απασχολούν όλο και μεγαλύτερη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ο οργανισμός μας αποτελείται απο κύτταρα με κοινά χαρακτηριστικά πού σχηματίζουν όργανα και τελικά ένα ανθρώπινο σώμα.
Τα κύτταρα αποτελούνται από δομικά στοιχεία και από σειρά συστατικών που τα ποσλαμβάνει με την διατροφή αλλά με τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης και κακής διατροφής ο οργανισμός δεν απορροφά τα συγκεκριμένα συστατικά με αποτελεσμά να αδυνατίζει και τα κύτταρα να εκφυλίζονται.
Τα υγιή κύτταρα αναγνωρίζουν ως εχθρικά τα εκφυλισμένα τους επιτίθενται και τα καταστρέφουν.Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη κάποιου στρεσογόνου παράγοντα πυροδοτεί τα αυτοάνοσα νοσήματα μιας και ύστερα από έρευνες έχει παρατηρηθεί οτι ένα αυτοάνοσο νόσημα κάνει την εμφάνιση του ύστερα από έντονο στρές ή μια μεγάλη στεναχώρια.
Η διάγνωση γίνεται ύστερα από σειρά εξετάσεων και συνήθως κάθε ασθενής βιώνει διαφορετικά μια αυτοάνοση ασθένεια και κάθε περίπτωση είναι μοναδική όπως είναι μοναδικό και το αποτύπωμα του.
Θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν έχει μέχρι σήμερα βρεθεί και η σύγχρονη ιατρική προσπαθεί να ανακουφίσει τον εκάστοτε ασθενή από τα συμπτώματα και να αποφύγει τις βλάβες
Η ΜΑΧΗ θα ενημερώνει συχνά τον ιστότοπο της με όποια νέα είδηση και θεραπεία βρεθεί.Θα είμαστε σ επαφή